BenedictusPoort
toegang tot kennis en groei

Opendeurdagen

Kom naar één van onze opendeurdagen en ontdek wat BenedictusPoort te bieden heeft!
Klik hier voor meer informatie

Smart School
De Bron

Thuis- en bejaardenzorg / Zorgkundige

Wat en hoe leert de jongere in deze studierichting?

De leerling leert als lid van een verpleegkundige equipe, totaalzorg (op verzorgend, zorgkundig, agogisch en huishoudelijk vlak) op maat bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen in diverse complexe zorgsituaties. 

De leerling verwerft daarvoor inzicht in het eigene van specifieke doelgroepen en in de organisatie van de welzijns- en gezondheidszorg.
 

De leerling verwerft de nodige ondersteunende kennis en vaardigheden (methodisch werken, hoe omgaan met mensen in diverse complexe zorgsituaties, binnen een zorgplan werken, omgaan met diversiteit, kwaliteitszorg bieden).

Hoe verloopt het leerproces in deze studierichting?

Het is een praktijkgerichte studierichting met stage in semi-residentiele volwassenenzorg, gezinszorg en keuzestage bij een bijzondere doelgroep.

Wie kan starten in deze studierichting?

De leerling moet voldoen aan de instapvereisten van een specialisatiejaar. De 3de graad Verzorging vormt de meest logische onderbouw.
 

Instromen is ook mogelijk na een 3de graad Jeugd- en gehandicaptenzorg, Gezondheids- en welzijnswetenschappen, Sociale en technische wetenschappen of na een 3de graad Organisatiehulp. De leerling moet dan bereid zijn om zich bij te werken qua kennis en praktijkervaring. 

Wat na deze studierichting?

De leerling kan werken als verzorgende. 

De leerling kan doorstromen naar Verpleegkunde HBO5 of naar een Se-n-Se Leefgroepenwerking, Internaatswerking, Animatie in de ouderenzorg en Tandartsassistentie. 

Locatie

Deze studierichting kunt u volgen op onderstaande campus (*):
BenedictusPoort Campus Ledeberg

Hundelgemsesteenweg 93 - 9050 LEDEBERG
Tel. 09 231 23 48

Contacteer ons voor meer informatie

Lessentabel

specialisatiejaar
Expressie 2
Frans 2
Godsdienst 2
Lichamelijke Opvoeding 2
Project algemene vakken 4
Thuis- en bejaardenzorg/zorgkundige 21
Totaal 33

 


(*) Deze studierichting behoort tot het studieaanbod van BenedictusPoort Campus Maria Middelares, de lessen worden georganiseerd op Campus Ledeberg.
BenedictusPoort @

Campus Ledeberg
Campus Maria Middelares

Nieuwsbrief

Schrijf in op de nieuwsbrief!

go