BenedictusPoort
toegang tot kennis en groei

Opendeurdagen

Kom naar één van onze opendeurdagen en ontdek wat BenedictusPoort te bieden heeft!
Klik hier voor meer informatie

Smart School
De Bron

Handel

Wat en hoe leert de jongere in deze studierichting?

De vorming in de derde graad Handel bestaat uit twee componenten:

  • een algemeenvormende component met bijzondere aandacht voor de taalvaardigheden (Nederlands, Frans, Engels en Duits). In wiskunde krijgt de jongere oefeningen op de rekenvaardigheden en op specifieke toepassingen uit de handelssector;
  • een bedrijfsgerichte component met boekhouden (verrichtingen worden geboekt in een professioneel boekhoudpakket), toegepaste informatica (tekstverwerking, rekenblad, gegevensblad, presentatiepakket en internet), zakelijke communicatie en recht.
Doorheen de hele opleiding is er permanent aandacht voor attitudes zoals zelfstandig, ordelijk en nauwkeurig werken.

 

Wie kan starten in deze studierichting?

Instapvereisten voor de derde graad Handel zijn een gedegen basiskennis van het dubbel boekhouden, tekstverwerking, rekenblad gegevensblad, presentatiepakket, internet en BIN-normen. In principe stroomt de jongere uit de tweede graad Handel in de derde graad Handel in. De jongere uit de tweede graad Handel-talen kan dit ook, maar moet zich extra inzetten voor boekhouden en dient voldoende sterk te zijn voor wiskunde.

De jongere die niet uit het studiegebied Handel komt, heeft een grote achterstand voor boekhouden en informatica. De school zal inhaalbegeleiding organiseren. Er wordt van de jongere veel inzet verwacht om deze achterstand zo snel mogelijk bij te benen.

Wat na deze studierichting?

Op het einde van het eerste leerjaar van de derde graad Handel krijgt de jongere een oriënteringsattest. Bij het behalen van een oriënteringsattest B kan de jongere in het studiegebied Handel nog terecht in het tweede leerjaar van de derde graad Kantoor/Verkoop.

Op het einde van het tweede leerjaar van de derde graad Handel krijgt de jongere het diploma secundair onderwijs en het attest Bedrijfsbeheer.

Na de derde graad Handel kan de jongere doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in het economisch studiegebied of in de lerarenopleiding. Een derde leerjaar van de derde graad binnen het studiegebied Handel behoort tevens tot de mogelijkheden.

Locatie

Deze studierichting kunt u volgen op onderstaande campus:
BenedictusPoort Campus Ledeberg

Hundelgemsesteenweg 93 - 9050 LEDEBERG
Tel. 09 231 23 48

Contacteer ons voor meer informatie

Lessentabel

1ste jaar 2de jaar
Aardrijkskunde 1 1
Bedrijfseconomie 11 11
Duits 2 2
Engels 3 3
Frans 4 4
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Wiskunde 3 3
Totaal 32 32

Tijdens het schooljaar ga je in het 2e jaar gedurende 2 weken op stage.


BenedictusPoort @

Campus Ledeberg
Campus Maria Middelares

Nieuwsbrief

Schrijf in op de nieuwsbrief!

go