BenedictusPoort
toegang tot kennis en groei

Opendeurdagen

Kom naar één van onze opendeurdagen en ontdek wat BenedictusPoort te bieden heeft!
Klik hier voor meer informatie

Smart School
De Bron

Boekhouden-informatica

Wat en hoe leert de jongere in deze studierichting?

De vorming in de derde graad Boekhouden-informatica bestaat uit twee componenten:

  • een algemeenvormende component met bijzondere aandacht voor de taalvaardigheden (Nederlands, Frans en Engels). De wiskunde vereist een vrij hoog abstractieniveau en is ondersteunend voor de informaticatoepassingen;
  • de bedrijfsgerichte component richt zich op de industriële onderneming en accentueert analytisch denken: toegepaste informatica (tekstverwerking, rekenblad, gegevensblad, presentatiepakket en internet met inbegrip van BIN-normen) en aandacht voor programmeren van bedrijfsgerichte toepassingen, zakelijke communicatie, recht en boekhouden (verrichtingen worden geboekt in een professioneel boekhoudpakket).
Doorheen de hele opleiding is er permanent aandacht voor attitudes zoals zelfstandig, ordelijk en nauwkeurig werken.

 

Wie kan starten in deze studierichting?

Instapvereisten voor de 3de graad Boekhouden-informatica zijn een bijzondere interesse voor boekhouden en informatica; een stevige basis wiskunde, een pragmatische ingesteldheid en voldoende analytisch denkvermogen. In principe stroomt de jongere uit de 2de graad Handel in de 3de graad Boekhouden-informatica in.

Wat na deze studierichting?

Op het einde van het eerste leerjaar van de derde graad Boekhouden-informatica krijgt de jongere een oriënteringsattest. Bij het behalen van een oriënteringsattest B kan de jongere in het studiegebied Handel nog terecht in het tweede leerjaar van de derde graad Kantoor/Verkoop.

Op het einde van het tweede leerjaar van de derde graad Boekhouden-informatica krijgt de jongere het diploma secundair onderwijs. Indien de jongere slaagt voor de doelstellingen van 'bedrijfsbeheer' dan ontvangt deze ook het attest 'bedrijfsbeheer'.

Na de derde graad Boekhouden-informatica kan de jongere doorstromen naar een professionele bacheloropleiding in het economisch studiegebied of in de lerarenopleiding. Een derde leerjaar van de derde graad binnen het studiegebied Handel behoort tevens tot de mogelijkheden.

Locatie

Deze studierichting kunt u volgen op onderstaande campus:
BenedictusPoort Campus Ledeberg

Hundelgemsesteenweg 93 - 9050 LEDEBERG
Tel. 09 231 23 48

Contacteer ons voor meer informatie

Lessentabel

1ste jaar 2de jaar
Aardrijkskunde 1 1
Bedrijfseconomie 7 7
Engels 3 3
Frans 3 3
Geschiedenis 1 1
Godsdienst 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Nederlands 3 3
Toegepaste informatica 6 6
Wiskunde 4 4
Totaal 32 32


Tijdens het schooljaar ga je in het 2e jaar gedurende 2 weken op stage.
BenedictusPoort @

Campus Ledeberg
Campus Maria Middelares

Nieuwsbrief

Schrijf in op de nieuwsbrief!

go